Conde Naste Traveller magazine Top 10 Yoga Retreats in India

Notera mera, ta in Naturen och ge dig själv Näring

I det hektiska liv vi lever, är det lätt att glömma bort att ta en paus för att vårda sist själv – att ge sig själv näring, så att man kan känna sig klar, fokuserad och utan spänningar.  Men vad betyder det egentligen att “ge näring” till sig själv och hur gör man det?

En närande upplevelse kan vara vad som helst som stillar sinnet, eller något som tillåter din kropp att släppa spänningar och känslor som fastnat. Det kan vara ett kort ögonblick eller en veckolång fördjupning, som ett yoga-retreat på en exotisk plats; spontant eller planerat.

Det kan vara en ny upplevelse, att ta tillfälle att koppla av, eller en skärpt och fokuserad medvetenhet av att vara närvarande i vad du än gör.

Hur kan man göra vardagslivet mer närande? Enkelt – tänk NNN; Notera, Natur, Näring och hur detta kan få ta plats i din dag  idag, i din vecka och i ditt liv.

Titta ut genom fönstret en solig dag och ta dig tid att notera hur perfekt pelargonen på balkongen kontrasterar mot det gröna bladverket och den blå himlen, se solen gå ner över en öde strand. Ta ett varmt bad med upplyftande eteriska oljor,  kryp ihop under en mysig filt med en ny bok, eller  dansa ohämmat till din favoritlåt.

Notera hur alla upplevelser känns – både fysiskt och psykiskt (i allt, från det mentala utrymmet som skapas av att inte göra någonting, till den fysiska känslan av att släppa på spänningar).

För in Naturen i ditt liv – blommor, träd, vind, naturliga dofter, naturlig mat och nya landskap. Luta dig sedan tillbaka och se hur ditt liv får Näring och gör dig uppfriskad och redo att möta världen.

Bamboo Yoga Retreat fokuserar på dessa tre element. Våra yoga- och meditationsklasser rensar upp röran i din sinne, så att du får möjlighet att notera – ögonblick i dagen, hur kroppen känns och att lägga märke till de vackra omgivningarna.

Vårt läge på Patnem Beach i Goa inbjuder till att njuta av vågskvalpet, solnedgången i havet, majestätiska palmer och fantastisk natur – en total upplevelse, från tystnad och stillhet, till sensationellt goda sallader och varm sand, som kommer att få dig känna dig vårdad och närd, inifrån och ut. Vårda dig själv genom att låta oss vårda dig!

Vare sig det är en planerad yogasemester i Goa, eller något enkelt hemma, som att notera hur vinden får bladen på träden att röra sig –  närande upplevelser finns överallt,  varje dag på alla möjliga sätt. Ta dig tid att notera och se hur livet då kan ändra sig från stressigt till innehållsrikt, ett ögonblick i taget.”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *